Zeeland 2018

In april rijden we naar Zeeland voor een familie weekend aan de kust. We logeren in een fijne bungalow van Centerparcs, zwemmen in het subtropische paradijs en laten de ballen rollen op de bowlingbaan. Maar we verkennen ook de omgeving, we leren meer over de ingrijpende recente geschiedenis in het Watersnoodsmuseum, eten een gebakken visje in het sfeervolle Zierikzee en gaan zeehondjes kijken in Stellendam. Kijk mee met dit fotoverslag:

Port Zélande

Op wat vroeger een werkeiland was voor de aanleg van de Deltawerken ligt nu bungalowpark Port Zélande. Het zwembad is erg gaaf, vooral de wildwaterbaan die een rondje buiten het zwembad maakt. Binnen een paar minuten wandelen staan we op het strand waar we eten met uitzicht op zee en op het gigantische bijna lege strand onze vlieger oplaten.

Watersnoodmuseum

In het Waternoodmuseum leren we echt goed wat voor een impact de watersnoodsramp 65 jaar geleden heeft gemaakt op Zeeland. Er zijn persoonlijke bezittingen te zien, mooie verhalen van mensen die elkaar kwijt waren en toch weer gevonden hebben, maar helaas ook veel persoonlijke verhalen over verlies. Het is een indrukwekkend museum.

Zierikzee

Door een van de stadspoorten rijden we het sfeervolle stadje in. Vanaf de indrukwekkend hoge Dikke Toren gaan we wandelen. We volgen de stapstenen het centrum van Zierikzee in, langs prachtige monumentale panden en leuke kleine winkels en cafe’s. Op het gezellige havenplein eten we een gebakken visje en een ijsje. Met een omweg langs de mooie Zuidhavenpoort wandelen we langs het water weer terug.

A Seal zeehondenopvang

A Seal is een kleine zeehondenopvang aan de Haringvliet. De zeehonden die hier verblijven zijn ziek en verzwakt gevonden aan de kust en worden hier verzorgd tot ze weer fit genoeg zijn om vrij gelaten te worden. We leren veel over hoe zij hier verzorgd worden, maar ook over het leven in en om de zee.