Disneyland en Brussel 2017

In de kerstvakantie reizen we naar Parijs om samen met vrienden het nieuwe jaar in te luiden in Disneyland Parijs. Op de terugweg bezoeken we Brussel. Een foto verslag van deze korte vakantie:

Disneyland Parijs

De laatste dagen van het jaar brengen we door in Disneyland Parijs. Na een goede nacht en route in een IBIS hotel komen we uitgerust aan in het fraaie Paxton hotel net buiten Disney. Hier ontmoeten we onze lieve vrienden met wie we het eind van het jaar gaan vieren. Het is inmiddels heel koud in Frankrijk, de bomen zijn wit gekleurd en wij trekken laag over laag aan onder onze winterjassen en met mutsen en wanten aan verkennen we het park. Van Big Thunder Mountain in het Disneyland Park tot Ratatouille in Walt Disney Studio’s. Op 31 december eten we goed in het park, zien we het vuurwerk en kunnen we na middernacht nog een uur lang van het park genieten, iets dat bijna niemand door lijkt te hebben: het is overal doodstil. Dat maak je niet vaak mee hier.

Brussel by night

Op 1 januari slapen we uit, eten we nog een laatste keer een heerlijk knapperig stokbroodje voor we afscheid nemen van onze vrienden en terug naar het Noorden rijden.  Aan het eind van de middag komen we aan in Brussel waar we vlakbij de Grote Markt logeren. Die verkennen we terwijl het snel donker wordt. Alle etalages zijn nog in kerstsfeer, en het lijkt wel of iedere winkel iets smakelijks te verkopen heeft: van chocolade tot lekkere nougat.  De prachtige gevels op de Grand Place worden schitterend gekleurd.

Brussel by day

De volgende ochtend ontbijten we smakelijk en sfeervol bij le Pain Quotidien voor we nog een keer naar de Grote Markt gaan op weg naar het symbool van Brussel: Manneke Pis. Verbazingwekkend genoeg op deze koude dag draagt het ventje niet een van zijn vele kostuums, hij is poedelnaakt.

Brussel – Atomium en Mini Europa

De zon komt door als we met de auto richting het noorden van de stad rijden, in een klein laagje verse sneeuw staat het Atomium te blinken in de zon. Zoonlief mag kiezen; het Atomium van binnen verkennen of naar Mini Europa. Hij kiest voor de laatste. In dit sympathieke parkje wandelen we langs miniatuur iconen uit alle landen van de Europese Unie. Er is genoeg te zien en te doen en het uitzicht op het Atomium op de achtergrond verveelt ook niet.

Na een echt Belgisch frietje van het Frietkot zetten we weer koers naar Amsterdam; onze minivakantie zit er weer op, het was een geslaagde combinatie!

Onze trip: 

We logeren de nacht voor aankomst in Disney bij het IBIS budget hotel in Roye; een prima 3 persoonskamer voor een hele goede prijs met een aantal snelle restaurants vlakbij, waaronder de McDonalds.  Nabij Disney logeren we in het Paxton hotel, een heel fijn hotel met grote duplex familie kamers, een bowlingbaan, een goed Italiaans restaurant en een prettig binnen zwembad. Vanaf hier is het ca 10 min rijden naar Disneyland. In Brussel logeren we in het Novotel off Grand Place. Kamers in het Novotel zijn altijd geschikt voor 2 volwassen en 2 kinderen, zo ook hier, maar de kamers zijn wel wat aan de benauwde kant. De locatie is echter top; hartje stad op 2 minuten lopen van de Grote Markt en naast een zeer betaalbare parkeergarage.

 

Plaats een reactie