Disneyland en Parijs 2015

De eerste keer Disneyland Parijs voor Robin, samen met zijn nichtje en neef dat is natuurlijk superleuk. Maar als we er dan toch zijn, dan gaan we natuurlijk ook even naar het schitterende Parijs! Een fotoverslag:

Disneyland Parijs

Het is raar weer zo eind april in Disneyland Parijs: veelal droog, vaak ook zon, maar zo ineens aan het eind van de dag lopen we in een poncho door een nat park te sjokken. Het is voor alle kinderen de eerste keer in Disneyland Parijs, dus we proberen bijna alle attracties uit, van de superleuke Big Thunder Mountain achtbaan tot ronddraaiende theekopjes van Alice in Wonderland. Mijn favoriet is Rataouille: in de Walt Disney Studio’s is op z’n Disney’s een Frans plein na gebouwd waar we bij de attractie zelf in een virtueel avontuur de keuken door de ogen van de rat Chef Remy zien. Om zoveel mogelijk attracties te kunnen proberen maken we gretig gebruik van de fastpasses en babyswitch optie.

In de avond eten we aan de strip van Disney Village, niet alles daar is even lekker. Maar de grote Lego winkel is iedere keer weer een hit, we kunnen er niet voorbij zonder even binnen te stappen.

Parijs

De grote twee

Na drie dagen in de ban van Disney stappen we weer terug de echte wereld in. Vanuit ons logeer adres reizen we met het openbaar vervoer naar Parijs, geplande bestemming: de Eiffeltoren. Om daar te komen moeten we overstappen op metrostation Charles de Gaulle Etoile en laat die zich nu pal onder de Arc de Triomphe bevinden. Dus stappen we even bovengronds om de poort te bekijken en blijven we hangen bij een paar straatartiesten die hun breakdance kunsten tonen.

Na een korte metrorit stappen we uit bij Trocadero vanwaar we als snel de machtige Eiffeltoren zien. We maken de nodige foto’s en wandelen dan richting de toren, het is er zoals altijd superdruk. We vinden gelukkig een rustige en leuke speeltuin net achter de toren waar de kinderen heerlijk gaan spelen en de ouders even op een bankje gaan zitten.

Met de boot naar de Notre Dame

Aan de voet van de Eiffeltoren gaan we aan boord van een rondvaart boot voor een leuke tocht over de Seine. De kids spelen met de kleine souvenir Eiffeltorens die voor weinig gekocht hebben op het metrostation, de ouders genieten van het zonnetje en het mooie uitzicht.

Na een half rondje om de Ile de la Cite stappen we uit bij de Notre Dame, ook hier weer meterslange rijen om naar binnen te mogen. Wij nemen genoegen met de buitenkant voor we de stad verder in wandelen.

Crepes en straat artiesten

Lunch is er een beetje bij ingeschoten vandaag, dus de crepes die we bestellen worden tot de laatste kruimel opgegeten. Voor de l’hotel de Ville vinden we weer een straatartiest, dit keer blijft het niet alleen bij kijken: de kinderen doen van harte mee met de bellenblazer. Ook naast Centre Georges Pompidou wemelt het van de straat artiesten. We blijven staan voor de man met de honden die prachtige krijt tekeningen maakt terwijl een ander talent knappe  voetbal kunstjes toont. Deze straatartiesten zijn een onverwachte hit van de dag; op iedere straathoek vind je ze;  ze weten continue de kinderen te boeien en maken de stad interessanter voor ze dan alleen de Eiffeltoren en de Notre Dame kunnen.

Diner in Parijs

We sluiten onze fijne dag in Parijs af bij de klassieker Chartier, net om de hoek van Boulevard Hausmman. Dit keer geen rij voor de ingang want we zijn, zeker voor Franse begrippen, vroeg voor het diner. Toch is het binnen gezellig, alles ademt traditie: van het prachtige Art Nouveau interieur tot de obers in zwart wit. Aan het menu is al in geen jaren iets veranderd, men serveert er eenvoudig, vers en zeer voordelig eten, dat ook nog eens snel op tafel wordt gezet door een vriendelijke ober. Wat wil je nog meer na een lange dag slenteren door de straten van Parijs.

We slapen die nacht nog een keer in Frankrijk voor we weer terugrijden naar Nederland, het einde van een korte en zeer geslaagde trip naar Disneyland en Parijs.

Onze trip:

We rijden zelf met de auto naar Parijs, om al in de ochtend de parken in te kunnen overnachten we en route bij het Ibis Styles buiten Lille. Een prettig hotel, met een grote kamer voor vier personen, prima ontbijt voor de prijs die je betaald en direct naast de snelweg. In Disneyland logeren we twee nachten in hotel New York, een behoorlijk groot hotel wat met name tijdens het ontbijt best ongezellig is. De kamers zijn echter prima, niet te groot, maar comfortabel, de auto staat veilig en gratis voor de deur geparkeerd en er is een heel fijn zwembad. Maar het is de ligging die dit hotel top maakt: binnen een minuut lopen we door Disney Village zo richting de entree van de parken. Voor ons bezoek aan Parijs logeren we twee nachten op Camping Paris Est in een caravan van Eurocamp met een goede ov verbinding met de stad. We hebben hiervoor gekozen vanwege de prijs voor twee gezinnen met twee auto’s, maar ook om geen tijd te verliezen met de auto Parijs in en uit te moeten rijden. Het is in het voor-seizoen een beetje afzien, de camping wordt vooral bevolkt door bouwvakkers uit het Oostblok en de nachten in de caravan zijn zo koud dat we om extra dekens gevraagd hebben. Maar het ontbijten op het terras in de zon en de pannenkoeken die we zelf bakken in de prima keuken maken een hoop goed. De wandelroute door Parijs heb ik voor vertrek uitgestippeld rond de highlights van Parijs, de beste verbinding van- en naar de camping. Ik heb bewust de boottocht erin gepland om de kinderen niet teveel door de stad te laten slenteren en toch wat te kunnen zien.