Duitsland, Eifel en Saarland 2017

In de herfstvakantie stappen we in de auto voor een lang weekend Duitsland. We logeren bij Centerparcs aan de Bostalsee, rijden met een kabelbaan omhoog in Cochem, kopen edelstenen en eten schnitzels in Idar Oberstein, verkennen het leuke Saarburg en komen oog in oog met prachtige roofvogels in het Greifvogelpark. Op de terugweg naar Nederland stoppen we nog even in Oberhausen voor een bezoek aan het Lego Discovery Centre. Kijk mee met dit fotoverslag:

Cochem

Onze eerste bestemming is Cochem; een heel bekend stadje aan de Moezel dat vol staat met vakwerkhuizen en beschikt over een prachtige burcht. We navigeren bij aankomst in het dorp gelijk naar de parkeerplaats van de Sesselbahn. Deze kabelbaan brengt ons in een spannend ritje in een open stoeltje naar het bergstation op 250 meter hoogte. Vanaf hier is het nog even een klein stukje verder wandelen naar de Pinnerkreuz, een groot kruis op een punt met geweldig uitzicht over Cochem. We zien de burcht, de rivier met de vele cruiseschepen en het leuke stadje onder ons. Eenmaal terug onderaan de kabelbaan lopen we zo de stad in, langs toeristenwinkels, konditoreien en wijnwinkels wandelen we omhoog naar het volgende hoogtepunt van Cochem: de Reichburg. Dit schitterende kasteel ligt op een flinke heuvel die volledig bedekt is met wijnranken en met de zon op de gele herfstbladeren ziet dit er schitterend uit. Het kasteel zelf maakt ook indruk, er zijn kanonnen, harnassen en weer een fantastisch uitzicht.

Na een tijdje flink in de file gestaan te hebben bereiken we aan het begin van de avond onze bungalow in Centerparcs Bostalsee. We eten snel wat en duiken dan het subtropisch zwemparadijs in, het is er geweldig met een mooi warm buitenbad en gigantische glijbanen waar me op grote zwembanden vanaf roetsjen.

Idar Oberstein

Vandaag blijven we overdag op het park en gaan we nog een keer naar het zwembad, terwijl het buiten regent vermaken wij ons binnen prima op de leuke midgetgolfbaan. Tegen het eind van de middag stappen we weer in de auto en rijden we naar Idar Oberstein. Deze kleine stad staat bekend om de edelstenen die hier uit de bergen gedolven worden. Als we door de hoofdstraat lopen struikelen we dan ook bijna over de winkels die edelstenen verkopen, de jongens vinden het geweldig en mogen er allebei een uitzoeken. We brengen ook nog even een kort bezoek aan de Felserkirche die hoog tegen de rotsen aangebouwd is. De avond sluiten we af met een heerlijke schnitzel bij een traditioneel Duits restaurant in een van de oude vakwerkhuizen op het centrale plein. Aan de tafel naast ons zit een groep Amerikaanse militairen met hun gezin, waarschijnlijk van de legerbasis net buiten de stad. Naar het schijnt is niemand minder dan Bruce Willis hier ooit geboren.

Greifvogelpark

Ondanks de regen wagen we ons er toch aan om in de auto te stappen en richting het Greifvogelpark te rijden. Als we aankomen bij dit kleine dierenpark in het bos in de heuvels rond Saarburg regent het nog steeds en blijkt dat wij de enige bezoekers zijn. Of de vogelshow doorgaat is dan ook nog maar de vraag. Speciaal voor ons wordt het cafe geopend en als we daar aan een straf bakje koffie zitten druppelen er langzaam meer bezoekers binnen. Het regenen wordt gelukkig steeds minder. De dame van achter de kassa komt ons dan ook verheugd vertellen dat de show doorgaat! Het is nog even een leuke wandeling de heuvel op door het bos in prachtige herfstkleuren. De Greifvogelshowmaster is de man die ons eerder nog koffie schonk. In goed verstaanbaar Duits vertelt hij vanalles over de grote roofvogels die stuk voor stuk bij hem aan komen vliegen. Vooral de grote witte gier maakt indruk, deze vliegt vlak over onze hoofden en raakt even met zijn klauwen mijn hoofd aan. De jongens krijgen een grote leren handschoen aan en mogen een kleine uil vasthouden. Een van de grotere uilen mogen we even aaien, het dier is verbazingwekkend zacht.

Saarburg

Als we in het stadje aankomen regent het weer, we verschuilen ons in een ouderwetse konditorei en bestellen een overheerlijke strudel met roomijs. Daarna gaan we op zoek naar de beroemde waterval die hier in het hart van het stadje naar beneden klatert. Het is een vriendelijke plaats, met leuke winkels en prachtige Duitse panden. Bij de kerk steken we nog een kaarsje aan. Het plan was om in Saarburg te gaan rodelen, maar het blijft helaas regenen, dus dat slaan we over. Daardoor houden we natuurlijk wel weer tijd over om nog even van de glijbaan te gaan in het subtropische zwembad.

Lego Discovery Centre Oberhausen

Op weg terug naar Nederland stoppen we nog even in Oberhausen bij CentrO. Bij dit grote winkelcentrum is het Lego Discovery Centre te vinden, een gaaf indoor Lego speelcentrum. Overal waar je kijkt is Lego, er zijn plekken waar kinderen kunnen bouwen met Lego. Een van deze plekken is er speciaal voor het maken van racewagens die je gelijk op een racebaan kunt testen. Er zijn gigantische Lego beelden, zelfs Hagrid uit de Harry Potter verhalen staat hier 2 meter groot op de bezoekers neer te kijken. Er is een StarWars expositie en een Lego Chima film in 4D; waar de wind door ons haar waait.

Met dit bezoek komt een eind aan een superleuk weekend in Duitsland, nog 2 uur rijden en we zijn weer thuis.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie