Mauritius 2015

Een tropische week op het schitterende Mauritius. We logeren in een superfijn hotel en als we daar niet aan het strand of in het zwembad liggen verkennen we met de huurauto het eiland. Van schildpadden en reuze waterlelies in de Botanische tuinen langs Indiase tempels en koloniale landhuizen naar de enige opgezette dodo ter wereld in de hoofdstad Port Louis.

Hieronder vind je een fotoverslag van onze reis. Wil je een uitgebreid verslag lezen van deze trip; klik dan hier.

le Royal Palm Grand Baie

Aan de noord west kust in het plaatsje Grand Baie logeren we in het super fijne hotel Royal Palm, wat een geluk dat wij hier voor een heel zacht prijsje mogen logeren. Het hotel heeft een mooi strand aan het prachtige azuurblauwe water, het zwembad is fijn, de chef kok kookt de sterren van de hemel, de kidsclub is een van de leukste die er is en ook de spa is geweldig. Bijna zonde om dit plekje te verlaten om het eiland te gaan verkennen. Maar dat doen we wel. Op de tweede dag maken we een kort uitstapje naar Grand Baie waar we op het strand op een eenvoudig terrasje drinken uit een kokosnoot terwijl we de zon in de zee zien zakken.

Pamplemousses Botanical Gardens

De volgende dag bezoeken we de Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens ook in het noorden van het eiland. In de tuin die meer dan 300 jaar geleden door de Fransen aangelegd is wandelen we tussen wel 800 verschillende plantensoorten, alleen binnen de palmen zijn er al 60 verschillende soorten. De bekendste plantensoort hier is de Victoria Amazonica; reuzenwaterlelies met een doorsnee van soms wel 2 meter schijnen het gewicht van onze kleuter te kunnen dragen, we hebben het maar niet uitgetest.

Langs de kust naar Trou aux Bixes

Vanuit Pamplemousses rijden we over gezellige smalle wegen tussen de suikerrietplantage en langs nog meer Indiase tempels naar de kust. Bij Trou aux Biches stoppen we voor wat Chinees Mauritiaans streetfood dat we oppeuzelen op een bankje aan het water met uitzicht op de kleine vissersbootjes voor de kust.

Naar het Noordelijkste punt van het eiland

Tegen lunchtijd maken we een klein tochtje naar het noordelijkste punt van het eiland; Cap Malheureux. Hier kwamen de Engelsen in 1810 aan land om de Fransen te verjagen. De kerk daar met het vuurrode dak draagt echter gewoon nog een Franse naam: le Notre Dame Auxiliatrice. Een paar baaien verder vinden we een bijzonder Hindu tempel; half in het water van een baai die wemelt van de kite surfers. De lunch bestaat die dag uit verse kreeft bij een lokaal restaurantje.

Port Louis

De hoofdstad van het eiland hebben we op de heenweg al gezien tijdens onze trip vanaf de luchthaven, toen stonden we nog behoorlijk in de file. Ook vandaag is er veel verkeer, de bypass om de stad is niet toegankelijk wegens werkzaamheden en dat is te merken. Naast de moderne shoppingmall bij Caudan Waterfront parkeren we de auto en gaan we te voet verder. We moeten even zoeken om de charme van de stad te vinden, maar hij is er zeker. Zeker op de lokale markt waar we tussen vrouwen in gekleurde sari’s langs de groente en fruitkramen scharrelen. Verderop in de stad vinden we het Natural History Museum, een leuk koloniaal gebouw waar we ons vergapen aan de Dodo tentoonstelling, vooral de enige opgezette Dodo ter wereld is bijzonder om te zien.                                                                                                           Terug in de haven wandelen we nog even het kleine Postal museum in voor een origineel souvenir: eerste-dags dodo postzegels.

Een landhuis met een heuse waterval  

Vanaf de hoofdstad rijden we verder naar het Zuiden naar de Moka. Hier bezoeken we het mooie Eureka landhuis. Het is alsof we een tijdmachine instappen, alle kamers lijken niet veranderd te zijn sinds 1830. We zien hemelbedden, grote hutkoffers en een piano met beschimmelde toetsen in kamers met hoge plafonds en luiken voor de ramen. Achterin de tuin gaan we op avontuur, via een smal modderig pad hoog boven de rivier dalen we af naar het water, al snel horen we een onze eindbestemming bulderen; de waterval. Zwetend en de muggen van ons afslaand bereiken we het vallende water.

Terug bij het landhuis koelen we even af met een fris drankje op de verandah voor we via kleine wegen weer terugrijden naar ons hotel.

Wil je een uitgebreid verslag lezen van deze trip; klik dan hier.

Onze reis

We vliegen met British Airways via London Gatwick naar Mauritius. Op de luchthaven halen we onze huurauto op de we op de vertrekdag weer inleveren op de airport. We logeren in het Royal Palm in Grand Baie, een schitterend, maar peperduur hotel.

Heb je vragen over onze reis? Stuur gerust een berichtje