Antwerpen 2018

Een heerlijk weekendje Antwerpen in het vroege voorjaar. We gaan naar het geweldige Comic Station, de mooie Zoo van Antwerpen en slenterend door de stad komen we langs de Vogelenmarkt, de Groenplaats, de Grote Markt en het Steen. Bij het Red Star Line museum duiken we in de geschiedenis van de landverhuizers en vanaf het MAS kijken we nog een laatste keer op de stad neer voor we weer naar huis reizen. Kijk mee in dit fotoverslag.

Comic Station

Van het appartement wandelen we rustig door de Diamantbuurt naar het Centraal Station van Antwerpen. Hier roetsen we bij Comic Station via een mega glijbaan in de wereld van bekende striphelden. Bij Lucky Luke mogen we schieten, bij Suske en Wiske stappen we in de teletijdmachine en bij Urbanus wiebelen en wankelen we door zijn dorp Tollembeek. Een ochtend lang dolle pret!

Zoo Antwerpen

In een prachtig voorjaarszonnetje stappen we de Zoo van Antwerpen binnen. Een hele mooie dierentuin waar weer genoeg te zien valt. De vlindertuin binnen is prachtig, de flamingo’s zijn rozer dan ooit, de stokstaartjes zijn weer heel alert en bij de leeuwen wordt vooral heerlijk geluierd. Terwijl Robin in de grote speeltuin speelt, zitten vaders en moeders met hun snoet in de zon op het terras.

Vogelenmarkt

Op zondag ochtend ontbijten we met de heerlijkste koffiekoeken en wandelen dan de stad in. Eerst langs de vogelenmarkt, waar we kippen, kalkoenen en kanaries zien. Maar er zijn ook konijntjes en die zijn zo snoezig dat we het niet kunnen laten om die even te aaien. Bij de stripwinkel scharrelen we in de grote bakken, op zoek naar de leukste Suske en Wiskes voor een euro.

De oude stad

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje wandelen we verder door de oude stad. Na een bakje koffie met smakelijke zoete laquements van Desire de Lille slenteren we naar de Groenplaats waar we Rubens groeten, we kennen hem inmiddels van het Raap van Rubens Suske en Wiske album dat we die ochtend gekocht hebben. Ook Brabo groeten we op de Grote Markt, waarna we via Het Steen langs de Schelde naar Eilandje kuieren.

Red Star Line museum

Op het Eilandje vinden we het Red Star Line museum in het pand waar de rederij waar dit museum naar vernoemd is ooit gevestigd was. Net als de landverhuizers aan het begin van de 20e eeuw reizen we met een koffer door het mooie museum. Die koffer zit tsjokvol leuke opdrachten waardoor we ontzettend veel te weten komen over de reis die twee miljoen Europeanen gewaagd hebben op zoek naar een betere toekomst aan de andere kant van de oceaan.

MAS

Het Museum Aan de Stroom is onze laatste stop dit weekend. We nemen de vele roltrappen naar boven, onderweg groeten we het Admiraal koppel terug voor we op het dakterras uitkomen. Vanaf hier is het uitzicht op Antwerpen en de Schelde geweldig. Een mooi afscheid van een superfijne stad!